Een overzicht van alle WK stadions in Brazilië.

Het WK in Brazilië staat voor de deur. Het was in het begin nog erg onzeker of de stadions wel op tijd af zouden zijn. Hoewel er in Brazilië genoeg stadions zijn moest er nog veel verbouwd worden om aan de eisen van de FIFA te voldoen. Toen bekend werd dat het WK voetbal in 2014 in Brazilië gehouden ging worden droeg de Braziliaanse bond voor om 18 stadions te gebruiken. De FIFA vond dit echter te omslachtig en besloot om het aantal speelsteden te beperken tot 12. Een overzicht van alle stadions vind je hieronder. Open nu een account en ga direct spelen met de Euro 50 bonus! landkaart + speelsteden  

Maracanã Stadion in Rio de Janeiro

Aantal zitplaatsen:      73.531 Bouwjaar stadion:       1950 Het Maracanã stadion groot voetbalpaleis met ruimte voor meer dan 70.000 mensen. De naam van het stadion is afkomstig van de rivier die er in de buurt loopt Er spelen maar liefst vier clubs normaal in het stadion, alle grote clubs uit Rio: Vasco da Gama, CR Flamengo, Fluminese en Botafogo FR. Het stadion is origineel gebouwd voor het WK voetbal van 1950 dat ook in Brazilië werd gehouden. Vroeger konden er echter nog veel meer mensen in het stadion maar dat is niet veilig meer, er hebben wel eens 200.000 mensen op de tribunes gezeten. Er vinden nog een aantal werkzaamheden plaats voordat het stadion af is waaronder een compleet nieuw dak en nieuwe zitplaatsen.  

Novo Estádio do Corinthians in São Paulo

Aantal zitplaatsen:      65.807 Bouwjaar stadion:       2014 Dit is een compleet nieuw stadion dat speciaal voor het WK gebouwd is. Het stadion gaat daarna gebruikt worden voor de grootste voetbalclub in Sao Paulo: Corinthians. Begin 2014 is het stadion pas helemaal klaar voor gebruik. Er is veel ophef geweest rondom de bouw van het stadion omdat er veel mensen gedwongen moesten verhuizen om dit mogelijk te maken. In dit stadion worden 6 wedstrijden gespeeld waaronder de openingswedstrijd.  

Mineirão stadion in Belo Horizonte

Aantal zitplaatsen:      62.547 Bouwjaarstadion:       1965 Dit is één van de grote voetbalstadions in Brazilie. Het stadion van de clubs: Atlético Mineirão, Cruzeiro en América.  Officieel wordt de voetbaltempel Estádio Governador Magalhães Pinto genoemd. Origineel werd dit stadion al in 1965 gebouwd maar in 2012 is er begonnen met een volledige renovatie om alles gereed te krijgen voor het WK in 2014. Hiervoor moest het veld onder andere verlaagd worden.  Ook speelt het Braziliaans elftal vaak in dit stadion.  

Estádio Nacional de Brasília in Brasilia

Aantal zitplaatsen:      68.009 Bouwjaar stadion:       2012 Dit is een voetbalstadion die ook voor andere evenementen gebruik wordt. Het Estádio Nacional de Brasilia heette eerste Mané Garrincha, als een eerbetoon aan de Braziliaanse voetballegende Garrincha. Om het stadion gereed te krijgen voor het WK in 2014 werd het bijna geheel afgebroken en opnieuw gebouwd. Het de nieuwe vorm biedt dit stadion nu 68.000 zitplaatsen. Er worden in totaal zeven wedstrijden gespeeld in de hoofdstad met onder andere een kwartfinale.  

Arena Pantanal stadion in Cuiabá

Aantal zitplaatsen:      42.968 Bouwjaar stadion:       2014 Ook dit stadion is speciaal gebouwd voor het WK in 2014. De Braziliaanse architect Aline Raiser heeft dit voetbalstadion ontworpen in opdracht van de Braziliaanse minister van sport Aldo Rebelo. Hierbij moest de architect ook rekening houden met duurzaamheid. Het is een multifunctioneel evenementenpaleis dat na het WK iets kleiner wordt waardoor het ideaal zal zijn voor concerten en beurzen bijvoorbeeld.  

Arena da Baixada stadion in Curitiba

Aantal zitplaatsen:      41.456 Bouwjaar stadion:       1914 Dit is een echte ouderwetste voetbalarena met plaats voor meer dan 40.000 supporters. De Arena da Baixada wordt in de volksmond ook wel Estádio Joaquim Américo Guimarãs genoemd. Na de volledige renovatie in 1999 is dit één van de meeste moderne stadions in Brazilië. Om het stadion gereed te maken voor het WK zijn alle afdelingen in het stadion nogmaals gerenoveerd en zijn er enkele duizenden zitplaatsen bijgekomen.  

Estadio Castelão in Fortaleza

Aantal zitplaatsen:      64.846 Bouwjaar stadion:       1973 Het Éstadio Plácido Aderaldo Castelão is gebouwdin de periode van 1969 tot 1973 in Fortaleza. Toen Brazilie hoogtijdagen in het voetbal meemaakte. Castelão is het stadion waar voetbalclubs als Ceara Sporting Club en Fortaleza Esporte Clube hun thuiswedstrijden spelen. Om aan de eisen voor het WK in 2014 te voeldoen moest ook dit stadion gerenoveerd worden. Er zijn ondere andere zitplaatsen bijgekomen en er is een ondergrondse parkeerplaats gemaakt. De tweede wedstrijd van het thuisland zal hier gespeeld worden.  

Arena Amazonia in Manaus

Aantal zitplaatsen:      42.374 Bouwjaar stadion:       2013 Een compleet nieuw stadion met een prachtige uitstraling in één van de mooiste gebieden van de wereld. Daarom het dit stadion ook ‘het Amazone stadion’ als bijnaam gekregen. Eerst stond hier nog het stadion Estadio Vivaldao maar dat voldeed niet aan de eisen. De stad Manaus ligt in het hart van het Amazone gebied, het grootste tropische regenwoud ter wereld. Het stadion is duurzaam gebouwd en zal na afloop van het WK nog gebruikt gaan worden voor concerten en andere evenementen.  

Arena das Dunas in Natal

Aantal zitplaatsen:      42.086 Bouwjaar stadion:       2013 In de stad Natal ligt een stadion waar drie clubs hun thuiswedstrijden afwerken: ABC, Alecrim en Amerika. Normaal zou er gespeeld worden in het stadion Machadão. Dit stadion was echter niet groot en niet modern genoeg om te voldoen aan de eisen van de FIFA. Het stadion werd daarom gesloopt en volledig opnieuw gebouwd met een nieuwe naam.  

Estádio Beira-Rio in Porto Alegre

Aantal zitplaatsen:      50.297 Bouwjaar stadion:       1969 Dit stadion de grote stad Porto Alegre is de thuisbasis van Internacional. De eeuwige rivaal van de andere club Porto Alegre, namelijk Gremio. Hier wordt ook erg vaak de finales van de Copa Libertadores gespeeld. Estadio Beira – Rio werd gebouwd in de jaren 60 maar moest natuurlijk compleet gerenoveerd worden voor dit WK. Er zullen in totaal vijf wedstrijden gespeeld gaan worden in dit stadion.  

Arena Cidade da Copa in Recife

Aantal zitplaatsen:      44.248 Bouwjaar stadion:       2013 In het multifunctionele stadion Arena Cidade da Copa spelen drie kleinere clubs uit Brazilie: Nautico , Santa Cruz en Sport. Dit is een onderdeel van een groter complex met daarin ook veel restaurants, winkels en theater. Het stadion ligt in Recife. In dit gloednieuwe stadion worden ook vijf wedstrijden gespeeld. De bouw van het stadion is volgens de lokale media een economische drive geweest om meer mensen aan het werk te krijgen in een stad waar de werkeloosheid hoog ligt.  

Bahia Arena in Salvador

Aantal zitplaatsen:      48.747 Bouwjaar stadion:       1951 De Bahia Arena in Salvadoris al open sinds de jaren 50. In het volledig gerenoveerde stadion zullen 6 WK wedstrijden gespeeld worden. In 2007 werd het stadion compleet opnieuw gebouwd met daarbij ook mogelijkheden voor evenementen, restaurants en winkels. Hieronder kan je een overzicht vinden van bookmakers met de beste WK bonussen. Pak je kans en ga wedden op Oranje!

Bookmakers Bonus Review Direct aanmelden
€50,- gratis (TIP!) Review Unibet Unibet
logo_bwin €50,- gratis (TIP!) Review Bwin Bwin
logo_interwetten 100% tot €150,- Review Interwetten Interwetten
logo_ComeOn €5 + €300,- bonus Review Come On Come On
logo_888sport 100% tot €88,- Review 888 Sport 888 Sport
titanbet_bc €20,- gratis Review William Hill William Hill