Wedden op de Europa League

Wedden Europa LeagueWedden op de Europa League

De Europa League is misschien niet het meest prestigieuze toernooi in de voetbalwereld maar ook deze Europese competitie staat elk jaar weer garant voor leuk voetbal. Het Leuke aan de Europa League is dat je ook eens wat onbekendere team voorbij ziet komen die het toch erg goed doen. Dit jaar zitten er nog topteams in de Europa League zoals Juventus, Benfica, Valencia en FC Porto. De finale zal ook dit jaar weer een hoog Zuid-Europees gehalte krijgen naar verwachting. Wie denk jij dat er met de Europa cup vandoor gaat? Laat het ons weten.

 

Toernooi informatie

De Europa League is in 1977 opgericht met de naam Uefa Cup. In 2009 is die naam veranderd naam de Europa League. Het toernooi heeft nog een paar play-off wedstrijden van te voren. Daarna komen 48 teams in pouls van 5 of 6 teams terecht. De nummers 1 en 2 gaan sowieso door en er is ook no plek voor de twee beste nummer 3 van elke poul. Vervolgens komen de teams in een knock-out fase met een returnwedstrijd. De finale is altijd één wedstrijd op neutraal terrein. De recordtopscorer is Rademel Falcoa die twee jaar geleden maar liefst 30 goals in één seizoen Europa League maakte. Zijn club FC Porto won de titel dat jaar ook met gemak. De Recordkampioenen zijn Inter Milan, Juventus en Liverpool die de cup allemaal drie keer wisten te winnen. De laatste Nederlandse kampioen was Feyenoord in 2002 met Bert van Marwijk aan het roer.

De Huidige kampioen van de Europa League is Chelsea die vorig seizoen met enig gemak de cup won. Dit jaar zit Chelsea nog in de Champions League dus hoeven de deelnemende teams niet te vrezen voor de Londenaren. Er zitten echter nog veel grote teams zals Benfice en Juventus in die het toernooi kunnen winnen. De Nederlandse eer wordt hoog gehouden door AZ uit Alkmaar die het tot de kwartfinales heeft geschopt. De overige Nederlandse teams werden snel uitgeschakeld.

 

Mobiel wedden op de Europa League

Je kunt bij de meeste bookmakers nu ook via je mobiel wedden. Het mobiel wedden tijdens de wedstrijden maakt de Europa League extra spannend. Het enige wat je hoeft te doen is de APP downloaden. Neem bijvoorbeeld de Unibet APP. Hiermee kan je op vrijwel alle wedstrijden wedden via je mobiel. Je moet nog wel even een account aanmaken om te beginnen met wedden. Je kan het ook proberen via de mobiel site maar de APP werkt een stuk beter.

 

Live wedden (en kijken) op de Europa League

Via onze huisbookmaker Unibet is het nu ook mogelijk om live te wedden en tegelijk te kijken naar de wedstrijden. Unibet heeft namelijk ook de uitzendrechten van veel wedstrijden weten te bemachtigen. Je kunt je gewoon aanmelden en naar de afdeling live wedden gaan. Je ziet vervolgens alle actuele wedstrijden en de wedstrijden met een TV icoontje kun je ook gelijk live kijken.

 

Wie gaat er dit jaar winnen?

Bij de Europa League is het eigenlijk elk jaar weer een verassing wie er door gaat. Dit is natuurlijk ook sterk afhankelijk van welke teams uit de Champions League in dit toernooi komen. De grote kanshebbers zijn dit jaar volgens ons Juventus, Benfica en Porto. Net zoals vorig jaar doen de Portugese teams het weer erg goed in de Europa League. AZ Alkmaar uit Nederland heeft het ook tot de kwartfinales weten te schoppen maar daarin zullen zij het moeten afleggen tegen Benfica verwachten wij. Volgens de bookmakers maak de Italiaanse topclub Juventus dit jaar de meeste kans op de beker.