Artikel

Bookmaker BetClic boos op UEFA

lyon-betclicLaatste Nieuws VoetbalWedden.EU Donderdag 11 maart 11.03 | Betclic chief executive Nicolas Beraud heeft geschokt gereageerd op de weigering van de UEFA de Franse voetbalclub Olympique Lyonnais (Lyon) het logo van haar hoofdsponsor BetClic, een Franse Bookmaker, op het shirt te dragen tijdens de verrassend gewonnen Champions League-wedstrijd van gisteravond tegen Real Madrid. Volgens Beraud was daar “geen juridische basis” voor.


Aulas en Beraud in een gezamelijke verklaring op de bres voor BetClic

Beraud en Olympique Lyonnais voorzitter Jean-Michael Aulas brachten een gezamenlijke verklaring naar buiten: “De Champions League is een Europese competitie, dus er is geen reden om elke vorm van reclame op het shirt van een team dat deelneemt aan een Europese competitie op grond van het verbod dat dat de wetten van het land waar het desbetreffende team in de Nationale competitie speelt diezelfde wetten dan ook in een geheel andere competitie toe te passen. ”

Beraud en de Lyon president zei dat het “zo snel mogelijk afgelopen moet zijn met deze nationale logica”, en dat Lyon behoorde te mogen spelen met het BetClic logo op hun shirt in Madrid. “De Franse wet is niet van toepassing in Spanje. De Uefa regels op dit punt hebben geen wettelijke basis”.

Het huidige verbod op online gaming in Frankrijk zal aanblijven totdat de egaming wet in het land in werking treedt. Dit zal naar verwachting op tijd zijn voor het WK voetbal van deze zomer, de Franse minister Eric Woerth kondigde eind vorige maand aan dat het wetsvoorstel de Franse Senaat passeert en in werking treedt op 1 juni.

“Het spel wordt gespeeld in Madrid, waar de reclame voor online gaming is toegestaan. Er is momenteel geen Europese wet die online betting en gaming verbiedt. Niet te vergeten dat Real Madrid zelf speelde met haar gebruikelijke sponsor [Bwin], dat zelf ook een exploitant is van online sportweddenschappen “.

BetClic sponsort ook Marseille in Frankrijk, Juventus in Italië, Lech Poznan in Polen en 13 Portugese teams, waardoor zij de Offline Marketing Campaigner of the Year award wonnen op de 2009 EGR Awards.

BetClic nieuw gezicht op de Europese gokmarkt

BetClic is een relatief jonge bookmaker, die haar deuren pas een jaar geleden opende. Voor Nederlandse klanten die via VoetbalWedden.EU hun account aanmaken bij BetClic ligt een 20 euro gratis weddenschap klaar.

Klik hier om een account met 20 euro gratis bonus bij BetClic aan te maken.