Een overzicht van alle WK 2014 speelsteden.

Brazilië heeft natuurlijk prachtige stranden maar de meeste wedstrijden gaan dan ook in het oosten gespeeld worden. Echter niet alle speelsteden liggen aan de kust. Je hebt bijvoorbeeld Manaus en Cuiaba dat midden in het regenwoud ligt. Dat is ook de kleinste stad met ‘slechts’ een half miljoen inwoners! Hieronder hebben we een overzicht van alle speelsteden voor je gemaakt! Open nu een account en ga direct spelen met de Euro 50 bonus! landkaart

Belo Horizonte:

Belo Horizonte ligt in het Zuid-Oosten van Brazilië, er wonen ongeveer 2,45 miljoen inwoners. Het voetbal stadion wat zal worden gebruikt tijdens het WK 2014 in Brazilië is het stadion van de club Mineirao. Het stadion biedt plaats voor 69.000 supporters.  

Brasilia

De hoofdstad van Brazilië is natuurlijk ook speelstad voor het WK. In Brasilia wonen rond de 2,4 miljoen inwoners. Het voetbal stadion wat zal worden gebruikt tijdens het WK 2014 in Brazilië is Cidade Estadio Nacional (Capaciteit 71.500 mensen).  

Cuiaba:

Dit is één van de weinige speelstad in het westen van Brazilie. Er wonen ongeveer een half miljoen mensen en daarom is het ook gelijk de kleinste stad waar er wordt gespeeld tijdens het WK voetbal. Het stadion in Ciuaba biedt plaats voor 42.000 mensen.  

Curitiba:

Dit is de meeste zuidelijke stad waar er wordt gevoetbald in Brazilië. De stad heeft maar liefst 1,8 miljoen inwoners wat gemiddeld is voor Braziliaanse begrippen. Het Arena da Baixada stadion in Curitiba biedt plaats voor 41.500 mensen.

 

Forteleza:

Fortaleza staat bekend als een echt toeristenoord. De stad heeft ongeveer 2,4 miljoen inwoners en is in het noorden van Brazilië gelegen. Het Castelao  stadion heeft een capaciteit van 66.700 mensen.  

Manaus:

Van alle speelsteden ligt Manaus heft meest in het westen. In Manaus wonen ongeveer 1,65 miljoen Brazilianen. Het Arena Manaus  heeft een capaciteit van 47.000 zitplaatsen.  

Natal:

In het Noord-Oosten van Brazilië ligt de stad Natal waar zo’n 0,75 miljoen inwoners wonen. Het Arena das Dunas  stadion in Natal biedt plaats voor 45.000 WK supporters.  

Porte Alegere:

Porte Alegre ligt helemaal in het zuiden van Brazilië. De grote stad kent zo’n heeft ongeveer 1,45 miljoen inwoners. Het Estadio Beira-Rio heeft een capaciteit van 60.000 zitplaatsen.  

Recife:

Recife ligt helemaal in het westen van Brazilië. In Recife wonen ongeveer 1,5 miljoen inwoners. Het stadion waar er gevoetbald wordt is het Cidade da copa wat plaats bied aan 46.160 mensen.  

Rio de Janeiro:

De meest bekende stad van Brazilië is natuurlijk Rio de Janeiro. Met ongeveer 6,2 miljoen inwoners is Rio de op één na grootste stad van Brazilië. Natuurlijk bekend vanwege de hoge crimialiteit en het mooie Christus beeld. Het grote Maracana stadion  in Rio biedt plaats voor 75.000 mensen.  

Salvador:

Salvador is een oostelijke stad in Brazilië en hier wonen ongeveer 2,7 miljoen inwoners. Het stadion waar er gespeeld wordt in 2014 is het Fonte Nova stadion wat een capaciteit heeft van 50.000.  

Sao Paulo:

De grootste stad van Brazilië is Sao Paulo. Er wonen maar liefst 11 miljoen inwoners. Het stadion wat zal worden gebruikt voor het WK 2014 in Brazilië is het stadion van Corinthians met maar liefst 65.000 zitplaatsen.

  Hieronder kan je een overzicht vinden van bookmakers met de beste WK bonussen. Pak je kans en ga wedden op Oranje!

Bookmakers Bonus Review Direct aanmelden
€50,- gratis (TIP!) Review Unibet Unibet
logo_bwin €50,- gratis (TIP!) Review Bwin Bwin
logo_interwetten 100% tot €150,- Review Interwetten Interwetten
logo_ComeOn €5 + €300,- bonus Review Come On Come On
logo_888sport 100% tot €88,- Review 888 Sport 888 Sport
titanbet_bc €20,- gratis Review William Hill William Hill