Brazilië bereid zich voor op het WK.

In 2014 word het Wereldkampioenschap voetbal voor de derde keer in Brazilië gehouden. Voordat er kan worden afgetrapt is Brazilië nog volop in de voorbereiding. Hoewel er al sinds 2007 bekend was dat het WK in Brazilië gehouden wordt, verloopt de voorbereiding niet zonder problemen. De stadions moeten af, de horecazaken krijgen een likje verf en de hele marketingmolen rondom het WK wordt op gang gebracht. Natuurlijk zijn er ook al de nodige theme songs bedankt voor het WK. Open nu een account en ga direct spelen met de Euro 50 bonus!   landkaart Brazilie

Zijn de stadions op tijd gereed?

Eind 2013 wordt er door het inspectierapport van de Fifa geconstateerd dat de bouw van de stadions in Brazilië maar langzaam op gang komt. Gemiddeld liggen de Brazilianen een maand achter op schema. In november van 2013 is het dak van het São Paulo stadion ingestort waardoor het weer langer duurt om dit stadion op tijd klaar te krijgen.    

Meer geld beschikbaar gesteld om de voorbereiding te versnellen.

De Braziliaanse president Lula da Silva heeft ruim een miljard euro extra beschikbaar gesteld om de voorbereidingen op het WK te versnellen. Het geld gaat naar arbeid en planning om de stadions, vliegvelden en starten op tijd klaar en schoon te krijgen.  

De oranje camping is ook al in voorbereiding!

De eerste boekingen voor de Oranjecamping in Brazilië zijn alweer binnen. Gemiddeld gaan er altijd z’n 2000 fans mee om het Nederlands elftal te supporten. De locatie en de kosten zijn ook al bekend en op te vragen via de site van de Oranjecamping. De kosten zijn dit jaar erg laag om op de camping te staan, de tickets naar Brazilië zijn wel weer erg prijzig. De Oranje fans moeten nog wel een stukje vliegen als ze naar de wedstrijden willen. Voor sommige wedstrijden moet Oranje misschien 6 uur vliegen! Het is daarom niet uitgesloten dat de Oranje camping op sommige wedstrijddagen een beetje uitgestorven zal zijn wat natuurlijk funest is voor de sfeer. Er wordt daarom gepleit om een Oranje camping op twee locaties te realiseren. Open nu een account en ga direct spelen met de Euro 50 bonus!  

Duizenden mensen moeten verhuizen voor het WK

In de grote stad Rio de Janeiro alleen al moeten meer dan 700 mensen hun huis uit om de bouw van een nieuw stadion te realiseren. Verschillende mensenrechten organisaties hebben daarom al geklaagd bij de FIFA en de regering. Er wordt waarschijnlijk 1,6 miljard euro beschikbaar gesteld om deze mensen financieel te vergoeden. De Braziliaanse bevolking is hierdoor wel enigszins teleurgesteld omdat er bij de aankondiging van het WK alleen meer positieve verhalen van de regering waren over de kansen die het de Braziliaanse bouw biedt qua banen. Nu blijkt dat het wellicht nog meer gaat kosten dan opleveren.